Материали 1-10 от 10

Технология на сосове 16 стр. очаква одобрение

Технология на сосове

Сосовете са съставна част и допълнение на много ястия. Съдържат разнообразни вкусови, ароматни и багрилни вещества, придават на ястията по-добър вкус, външен вид и им придават сочност...
cblock
0 0 0
Българска национална кухня - особености и традиции 2 стр. очаква одобрение

Българска национална кухня - особености и традиции

Българската национална кухня води началото си от кухните на древните траки, славяни и прабългари. По-късно влияние оказват и турската, руската, немската, френската, гръцката и др. кухни...
Pampineq
0 0 0
Приготвяне на ястия чрез топлинна обработка - варене 6 стр. очаква одобрение

Приготвяне на ястия чрез топлинна обработка - варене

План-конспект за преподаване на урок в училищна среда. Знания и умения за топлинния процес варене. Умения за използване на уреди и съдове за варене. Умения да оценяват готовото ястие по определени показатели (цвят, вкус, мирис)...
ivan40
0 0 0
Проучване на националните особености на храненето в Китай 37 стр.

Проучване на националните особености на храненето в Китай

Целта на курсовата работа е да се направи проучване върху националните особености в храненето, характерни за китайската кухня. Поставени са за изследване и проучване няколко задачи...
ivan40
0 0 0
Технология на рибните кулинарни продукти и рибните колбаси 26 стр.

Технология на рибните кулинарни продукти и рибните колбаси

От технологична гледна точка топлинната обработка на рибата е много разнообразна. Отделните начини на преработка се групират по различни признаци. В зависимост от целта, характера и режима на топлинна обработка се класифицира на...
the_magicer
0 0 0
Консервиране и съхранение на плодови и зеленчукови концентрати 1 стр.

Консервиране и съхранение на плодови и зеленчукови концентрати

Запазването им може да се съхрани по принципа на анабиозата чрез студ,сушене или добавяне на осмотино активни в-ва и по принципа на абиозата чрез добавяне на консерванти топлинна или физикомеханична стериализация...
gecata_maina
0 0 0