00:00:00

Тест по технология на кулинарната продукция за 1-ви курс

1

Каква е разликата между крем-супа и пюре-супа?

2

Кои десерти могат да се сервират и като топли предястия?

3

Какво се слага в обикновеното тесто, за да стане по-еластично?

4

Какво става при недостатъчна декстринизация на скорбялата?

5

Какво е колер?

6

Какво липсва в многолистното маслено тесто, което го има при ронливото и бърканото маслено тесто?

7

При варене на кои зеленчуци солта се слага накрая?

8

При какво температура се пържи в маслена баня?

9

Какво най-много се съдържа в сладките тестени изделия?

10

Вярно ли е че пепсинът разрушава нативната структура на колаген и еластин?

11

Каква е разликата между блини и палачинки?

12

Кога настъпва декстринизация на скорбялата?

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време