00:00:00

Суровини и материали за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия

1

Брашното за хляба е:

2

Белтъчните вещества са изградени от:

3

Кои от изброените вещества са монозахариди:

4

Глутена, съдържащ се в пшеницата, е:

5

Посочете кое от изброените съединения е сложен белтък:

6

Кое свойство НЕ е характерно за белтъците:

7

Въглехидратите биват:

8

Пентозаните са полизахариди, които оказват влияние върху:

9

Мазнините са:

10

От какво е съставена захарозата?

11

Витамините биват:

12

Болестните състояния при витамините са хиповитаминоза, авитаминоза, хипервитаминоза. Кое от изброените е вярно?

13

Глутена в брашното е важен показател за определяне качеството му. Той влияе върху:

14

Пепелното съдържание в брашното е показател, определящ:

15

Хлебната мая е съставена от:

16

"Подемна сила" е показател, определящ качеството на:

17

Бакпулвера, който се използва в тестени сладкарски изделия, съдържащи висок процент захари и/или мазнини, е химичен набухвател, съставен от:

18

Солта има технологично значение и оказва влияние върху реологичните свойства на тестото и глутена.

19

Твърдостта на водата се измерва в градуси на общата твърдост. Тя бива мека, средно мека, твърда и много твърда. Оказва ли влияние твърдостта на водата върху физичните свойства на тестото и глутена?

20

Квасът е самоволно размножени микроорганизми във водно-брашнена среда и служи за набухване на хляба.

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време