00:00:00

Тест по мениджмънт на земеделската кооперация

1

Кои от посочените позиции са принципи за организация на труда на работното място?

2

При коя форма на организация на труда се повишават мотивацията и отговорността за крайния резултат от дейността:

3

Нормирането на труда на административно-управленския персонал се основава на:

4

Под “тарифиране на труда” в селскостопанските предприятия разбираме:

5

Принципи на организация на заплащането на труда в земеделието са:

6

Съпътстващи (свързани) продукти са:

7

Посочете верните заключения за предимствата от специализацията:

8

Тясно специализирани са стопанствата, в които основният отрасъл заема не по-малко от ........% от стоковата продукция

9

Класификация на кооперациите според вида на собствеността:

10

Доходът за потребление в кооперацията се разпределя за:

11

Кои въпроси не решава общото събрание на кооперацията:

12

Какви услуги извършват кредитните кооперации?:

13

Какви услуги предоставят търговските кооперации на членовете си?

14

Сдруженията за напояване имат за предмет на дейност:

15

Дейността на “Организации на производители” се финансира от:

16

Кога франчайзингът е за предпочитане:

17

Планът в аграрното предприятие като управленска функция е:

18

СУК означава:

19

Каква е трайността на сертификата за биологичен производител?

20

Каква е трайността на сертификата за качество?

21

Биологичното производство трябва да има :

22

Структурните фондове на ЕС включват:

23

“Зелената книга” на ЕС защитава:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време