00:00:00

География на хранително-вкусовата промишленост в България

1

Кой от посочените фуражи не е продукт на хранително-вкусовата промишленост:

2

С кой от посочените отрасли на стопанството хранително-вкусовата промишленост поддържа най-тесни производстве¬ни връзки:

3

Кой подотрасъл на хранително-вкусовата промишленост заема първо място по дял на произведената продукция в отрас¬ловата й структура:

4

Голям завод за хлебни изделия в Добруджа има в:

5

Двойката фактори, определящи териториалната структура на тютюневата промишленост, са:

6

За особеностите и значението на хранително-вкусовата промишленост не е вярно, че:

7

Кой подотрасъл на хранително-вкусовата промишленост не преработва суровини с растителен произход:

8

С кой от термините се изразяват връзките на растениевъдството с леката и с хранително-вкусовата промишленост:

9

Кои подотрасли на хранително-вкусовата промишленост са зависими от наличието на води:

10

Славянци, Асеновград, Перущица, Карабунар, Ветрен са центрове за производство на:

11

Фабриката за малц в Ямбол предоставя суровина за производство на:

12

В технологичния цикъл на кой подотрасъл на хранително-вкусовата промишленост са обособени ферментационни за¬води:

13

Със суровини, доставени от други райони на България, работят мелниците в:

14

Пектин се произвежда в:

15

Производството на кой продукт не е част от месопреработващата промишленост:

16

Царевично олио се произвежда традиционно в:

17

Първата захарна фабрика в България е построена 1898 г. в:

18

Водещ фактор за териториалното разположение на захарните заводи у нас е:

19

Производството на захарни изделия се влияе ог фактора:

20

По поречието на коя река са разположени селища със специализация в консервната промишленост:

21

Замразени плодове се произвеждат в:

22

Производството на плодови консерви преобладава над зеленчуковите в:

23

В коя двойка градове няма пивоварни заводи:

24

Кой от центровете на консервната промишленост не се намира в Плевенско-Горнооряховския район:

25

В кое селище се намира най-големият мелничен комбинат в страната:

26

В кое селище няма производство на шампанизирани вина:

27

С френски инвестиции се преработва гъши дроб в:

28

В коя двойка селища са създадени научноизследователски институти в областта на хранително-вкусовата промишле¬ност:

29

Производство на рафинирани растителни масла няма в:

30

В коя двойка селища е концентрирано производството на детски храни в България:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време