Каква е разликата между крем-супа и пюре-супа?
Кои десерти могат да се сервират и като топли предястия?
Какво се слага в обикновеното тесто, за да стане по-еластично?
Какво става при недостатъчна декстринизация на скорбялата?
Какво е колер?
Какво липсва в многолистното маслено тесто, което го има при ронливото и бърканото маслено тесто?
При варене на кои зеленчуци солта се слага накрая?
При какво температура се пържи в маслена баня?
Какво най-много се съдържа в сладките тестени изделия?
Вярно ли е че пепсинът разрушава нативната структура на колаген и еластин?
Тест по технология на кулинарната продукция за 1-ви курс
Текущ контрол върху процесите, използвани в кулинарната продукция и ястия. ТЕстът съдържа 12 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
Информация и рейтинг
Дата: | 2020-11-12 15:24:30 |
Предмет: | Технология на кулинарната продукция |
Предназначен за: | Студенти от 1 курс |
Въпроси: | 12 въпр. |
Сподели: |