Тест по Технология на кулинарната продукция за ученици от 11-ти клас

Дава възможност на учениците да проверят знанията си по предмета. Съдържа 11 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2020-12-08 12:32:25
Предмет: Технология на кулинарната продукция
Предназначен за: Ученици от 11 клас
Въпроси: 11 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Тъмна брашнена запръжка се получава, като брашното се загрее в мазнина при:

  2. Оризът се вари до полуготовност при съотношение на водата:

  3. Печенето на мусаки се извършва при температура:

  4. Кой от изброените сосове се приготвя със брашнена запръжка:

  5. Kулинарните коктейли се приготвят със:

  6. Студените сосове се поднасят при температура:

  7. Апарел е:

  8.  За да желира булиьонът трябва да съдържа глутен най-малко:

  9.  Яхниите са ястия които се приготвят със:

  10. Какво означава "бенмари"?