Суровини и материали за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия

Обобщаващ тест върху материала по "Суровини и материали за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия". Всеки въпрос има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-01-25 23:33:43
Предмет: Технология на кулинарната продукция
Предназначен за: Ученици от 10 клас
Въпроси: 20 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Брашното за хляба е:

  2. Белтъчните вещества са изградени от:

  3. Кои от изброените вещества са монозахариди:

  4. Глутена, съдържащ се в пшеницата, е:

  5. Посочете кое от изброените съединения е сложен белтък:

  6. Кое свойство НЕ е характерно за белтъците:

  7. Въглехидратите биват:

  8. Пентозаните са полизахариди, които оказват влияние върху:

  9. Мазнините са:

  10. От какво е съставена захарозата?