Материали 1-10 от 10

Класификация на хранителните добавки 14 стр.

Класификация на хранителните добавки

Хранителните добавки са вещества с изкуствен или естествен произход. Обикновено не се използват самостоятелно като храна или като преобладаваща съставка при производство на храни, независимо дали имат хранителни свойства. Добавят се по технологични...
cblock
66 5 0
Студени предястия супи основни ястия - изисквания при сервирането 3 стр.

Студени предястия, супи, основни ястия - изисквания при сервирането

Студеното предястие трябва да бъде в малки количества с пикантен вкус, приятен аромат и привлекателен вид, а температурата на поднасяне да е 10-15’С. Те имат определено физиологично въздействие върху организма и затова намират приложение като първо...
nicky931
15 3 0
Здравословно хранене 12 стр.

Здравословно хранене

Може да се нарече още рационално, оптимално, балансирано, но най-правилно е да се нарича здравословно. То спомага за поддържане на нормална телесна маса, висока работоспособност, повишава съпротивителните сили спрямо неблагоприятните фактори на средата...
the_magicer
32 3 0